zondag 16 september 2012

dag 1: De Girls Vertrekken

Om 5u gaat de wekker, er is al volop levendigheid in huis want de andere girl is al wakker. Om precies 5:45 knuffelen we de katten nog een keer en gaan we op weg naar girl 3 in Vlaardingen. 


Die staat al klaar dus na het inladen van haar koffer kunnen we op weg naar Schiphol. 




Koffer van girl 3 eenzaam en alleen op Schiphol:




Aangezien de vlucht via Dublin zou gaan, hoefden we maar 2 uur vooraf aanwezig te zijn op Schiphol. Na wat internet research bleken de meeste mensen toch voor de 3 uur te gaan maar dat heb ik niet tegen girl 2 gezegd. Die neemt toch de tijden erg ruim en meestal staan we ruim een half uur eerder dan gepland al op het vliegveld. Ook dit keer arriveerden we ruim op tijd. 

Inchecken voor Aer Lingus moet bij de KLM-zuilen. Dat verliep vlot en ook nog eens de goede rij gekozen om de koffers in te leveren. Dus al snel konden we tax-free shoppen. 
Op de afgesproken tijd konden we het vliegtuig boarden en gingen wij richting Dublin. Ik had voor girl 2 en mijzelf, twee plaatsen naast elkaar gekozen bij een uitgang. Toen girl 3 later ook meeging had ik voor haar een plekje achter ons gekozen. Als je meer beenruimte wil, moet je niet rij 9 nemen. Wel bij de exit (achter je!) en naast de steward. Girl 3 zat met goed veel beenruimte op rij 10!

We zijn netjes op tijd geland in Dublin. Daar de borden connecting flights gevolgd een keer door controle gegaan en verder de borden US preclearance gevolgd. Na een aardige wandeling en wat controles van tassen etc. kwamen we daar aan. We moesten nog even wachten want de koffers waren er nog niet. Na iets van 5 minuten mochten we door. Je koffer wordt op een schermpje getoond waarna je moet bevestigen of het jouw koffer is. Daarna de procedure van vingerscans en foto zoals die normaal ook in Amerika plaatsvindt. 

We konden al snel aan boord en dit keer hadden girl 2 en ik wel de plaatsen waar we voor gekozen hadden. Rij 32 H en K, uitgangsplaatsen met mega veel beenruimte. De vlucht verliep verder zonder bijzonderheden al was het wel erg koud op ons plekkie. Diepgevroren arriveerden we 20 minuten eerder dan gepland in Orlando. Die 20 minuten werden besteed aan het wachten en wachten en wachten op de koffers. Ik geloof dat het wel 45 minuten duurde voordat die op de band verschenen. 
Gelukkig geen rij bij Alamo dus daar waren we na wat typewerk en het twee keer afwijzen van een grotere auto (In een midsize SUV passen maar 2 kleine koffer mevrouw (??). Geen probleem meneer, we reizen toch niet met onze koffers rond.) snel weg. In de garage mochten we kiezen uit een Jeep, een Jeep of een Jeep. We kozen de rode versie van de grootste Jeep. Onze drie koffers pasten natuurlijk ruim in het bakbeest. We klommen er zelf ook in en stelden de Garmin in op het sleutel-afhaal-adres. 
Zonder fout te rijden bereikten we veilig (?) het sleuteladres. Hier hebben we gelijk een telefoontje naar Walker Mobility gepleegd om het adres van de villa door te geven zodat de scootmobiel diezelfde avond afgeleverd kon worden.

Niet veel later reden we de oprijlaan (haha) van onze villa op. In de subdivision Lidfields gelegen op Picadilly Circle. 

De villa is duidelijk niet meer nieuw maar lijkt prima te voldoen. De kamers worden verdeeld en daarna is het tijd voor de boodschappen. Die doen we naast de Outback in de supermarkt. Volgende keer zoeken we wel weer een Publix op, deze supermarkt ervaring was toch net even wat minder. 

Net voor 21u wordt de scootmobiel geleverd. We luisteren naar de uitleg en oefenen het uit elkaar halen. Dat gaat goed komen deze vakantie....

We eten nog een klein hapje, 1 girl test het zwembad en een andere girl het bad en gaan dan om 22:15 naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten