maandag 24 september 2012

De Girls Shoppen Till Ze Droppen

We starten de ochtend rustig waardoor girl 3 denkt dat het een rustige dag gaat worden. Maar niets is minder waar.

Ons ontbijtje:


Het internet werkt niet dus wordt er gezwommen in ons eigen zwembad. Het zonnetje schijnt al volop en het water is lekker. Na de ochtendrituelen gaan we naar Downtow Disney. Het voorbereidende werk is gedaan, nu is het tijd om toe te slaan.

In Downtown lopen we als eerste naar het achterste gedeelte (richting Cirque du Soleil, voor de kenners). We bezoeken de winkeltjes die we onderweg tegenkomen en bekijken of House of Blues een geschikte eetlocatie is voor ons volgende bezoek in het voorjaar met de kindjes.



Bad hairday.



Vond ik ook wel leuk.


Weer terug aangekomen in het marketplace gedeelte, nemen girl 1 en 2 het traditionele Ghirardeli ijsje. Op het terrasje in de zon (het is echt een prachtige dag vandaag) wordt het hele ijsje verorberd.

Voor:



Na:


De calorieën worden verbrand door daarna heel veel te kopen (dat is vrouwenlogica). Daarbij wordt natuurlijk ook gedacht aan de ongelukkigen die thuis moesten blijven.



Ook laten we een ricecrispy treat maken (om Marianne jaloers te maken).

Eerst in witte chocolade.


Daarna in een mini M&M's bad.


En dan een drizzle van witte chocolade.


Keurig in een doosje voor thuis.


Helemaal af en lekker.




Volgend voorjaar gaan wij weer een weekje naar WDW en daarna een weekje Disney cruise. We gaan dan met het hele gezin. Dus grote zus van girl 1 (dochter van girl 2) mag mee, aanhang en de kindjes. De eerste week verblijven we in het nieuwe Art of Animation Resort, om precies te zijn in het Little Mermaid gedeelte. Dit gedeelte is vorige week zaterdag geopend en vandaag gaan we er alvast een kijkje nemen. Als het niks is, kunnen we nog wisselen.
Om een uur of drie komen we in het resort aan. We zeggen eerlijk dat we niet komen inchecken maar wat eten en worden van harte welkom geheten. Als eerste gaan we inderdaad wat eten en vooral drinken. De foodcourt in dit resort biedt wat andere dingen dan we gewend zijn bij Disney en ik wist dat een Capresse Sandwich tot de mogelijkheden behoort. Die wordt dan ook gekozen!

Met volle magen, gaan girl 1 en 2 het resort verder bekijken. Wisselen hoeft niet! Wat een super leuk gethematiseerd resort. Vooral het Cars gedeelte. Helaas is het Little Mermaid gedeelte het enige met normale kamers. Wij willen niet (voor veel meer geld) in een suite slapen die je in alle andere gedeeltes vindt en daarom was er geen andere keus dan de zeemeermin. Maar ook het zeemermingedeelte is erg leuk. We zien ons al lopen met de kindjes, die kijken hun ogen uit.





Van het resort rijden we terug naar de villa om de ricecrispy treat veilig te stellen en de rest van de tassen uit te laden.

De buit:

Omdat het prachtig weer is, nemen we ook nog een duik in het zwembad. En als we helemaal opgefrist zijn, gaan we naar Magic Kingdom om de Electrical Parade en het vuurwerk te kijken.
We zetten girl 3 in scootmobiel tegen het afzettouw aan zodat we alles goed kunnen zien. Girl 1 en 2 gaan nog even de benen strekken en zien de glasblazer aan het werk.

Dit moet het uiteindelijk worden.


Vanaf dit stadium kijken wij mee.


Het voetje zit er nu ook aan.


Het losmaken van de bovenkant (gaat bijna mis).



En voor de rest hadden we geen tijd meer want de parade ging beginnen.

De parade is zo als altijd goed en lang en Whises (het vuurwerk) is ook goed.





Na het knallen nemen we de boot terug naar de parkeerplaats en rijdt girl 2 naar huis (ze kan weer rijden).

Thuis wordt de ricecrispy uitgetest. De prachtige vaas die tot de inboedel van de villa behoort, staat ook op de foto. We denken er aan deze mee naar huis te nemen (haha).



@Marianne: Ik ben met 2 oude wijven op stap, die gehoorbeschermers waren nutteloos weet ik uit ervaring. Voor mij natuurlijk niet, aangezien ik nog jong en vitaal ben (en goed kan horen).

@Shunshineman: We zien elke dag uit naar je reactie. En natuurlijk blijven we met volle teugen genieten en bloggen.

2 opmerkingen:

  1. Kijk, dat vraagt natuurlijk om nog meer reacties van mij ;-) Dat kost geen moeite hoor.
    Leuke trip vandaag weer, girl 1 t/m 3. (Moet nu opeens aan het aloude tv spel Wie van de Drie denken!).
    Ik ontbijt als ik het genoegen mag beleven weer eens in een villa in Florida te bivakkeren graag met een gekookt eitje op brood. Koffie erbij, en je hoort mij spinnen...
    Prachtige foto's maakten jullie van de electrical parade. Ik lees en zie in jullie blog dingen die ik als Lone Ranger niet gauw zelf zal ondernemen. Goeie tips zijn het zeker. Ben benieuwd wat de volgende dag jullie zal brengen. Hier in NL is de herfst definitief begonnen, dus duw wat zon in onze richting, meiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dat resort er fleurig uit, daar zullen de kinderen het vast helemaal geweldig vinden. Leuk idee om zelf zo'n rice crispie te laten maken.
    Echt een heerlijke dag hoor beginnen in Downtown Disney en eindigen bij de electrical parade.
    Veel plezier weer.

    BeantwoordenVerwijderen